Tuesday, April 28, 2015

TIPS TEMUDUGA PEMBANTU TADBIR KEWANGAN 2015

Bismillah..

Nama : ana althafunnisa' (bukan nama sebenar)
Tarikh temuduga : 27/04/2015
Tempat temuduga : Komtar, Pulau Pinang
Masa : 8.18 Pagi



Detik dan saat ni hati ni gementar , seram sejuk semua ada kan. tapi berbekalkan ilmu, usaha, dan doa, perlu lalui temuduga ini dengan yakin diri. 

ingatlah " Jika ditakdirkan ini adalah hak kita, yakni kerja ni adalah yang terbaik buat kita, nescaya Allah swt akan permudahkan urusan kita dan anda akan merasa anda telah menjawab temuduga tersebut dengan sebaiknya. Tetapi jika sebaliknya, Yakinlah Allah swt merancang yang lebih baik untuk diri kita dan Kerja yang lebih baik dari ini Allah swt sedang aturkan untuk kita, cuma masanya belum tiba."


Bermulanya dapat tahu dipanggil temuduga :

" Syukur Alhamdulilah. ana suka jawatan ni!! dah lama tunggu jawatan ni tapi tak pernah melepasi syarat, tapi kali ni melepasi syarat semasa. alhamdulillah."


20/04/2015

 - Mula berusaha mencari maklumat dan tips tips yang berkaitan jawatan

- melihat semula panduan kursus memasuki perkhidmatan awam

- mencari info di laman2 jabatan/kementerian dll

- ilmu yang masuk hari ini tentang (tugas pembantu tadbir kewangan, integriti, SPA, Akaun Akruan)


21/04/2015

- mula menyediakan resume yang bersesuai dengan jawatan ini

- Fotostat & mendapatkan cop pengesahan

- ilmu yang masuk hari ini pula (GST, integriti, Panjar, Menteri2 penting)


22/04/2015

- order name tag (sebab name tag lama semua dah hilang dah)
- ilmu yang masuk hari ni pula (Carta organisasi pelbagai jabatan/kementerian, Pekeliling 2015, Kesan GST)


23/04/2015

- Tengok2 baju yang nak pakai nanti, boleh ke tidak/ bersesuaian ke tidak.

- ilmu yang msuk hari ni ( NKRA & Huraian Nkra, konsep 1 Malaysia, Organisasi SPA, JPA, KKM(Kesihatan), SPP, KKM(Kewangan) dll)

24/04/2015

- Fokus Kepada soalan2 umum yang akan disoal, contohnya pengenalan diri, pengalaman dan lain lain
- ilmu yang masuk hari ni (Akta Acara Kewangan 1957 , kumpulan wang yang disatukan, dll yang berkaitan)

25/04/2015

- Jam 10.30 pagi bergegas ke library utk study tentang Akta Acara kewangan 1957
- memulakan proses menghafal & soal jawab
- berbekalkan Surah Al waqiah & Surah Al qasas sebagai iringan


26/04/2015

- Bergegas ke library 10.30 pagi utk study Akta Acara kewangan 1957
- memulakan proses menghafal secara menyeluruh
- malam : iron baju, sediakan dokumen & keperluan, tengok tv. (malam sblm interview tak perlu push otak lagi, nanti akan blur. jadi tido awal, dan bc surah al waqiah sebelum tidur)

27/04/2015

Mulanya niat nak driving sampai ke komtar, memandangkan 6.30 baru berada di seberang jaya, jadi terpaksa naik feri sebab takot sangkut jem, jadi (jauhnya nak berjalan ke tempat feri tu, kesian mak sebab mak ikut sekali) naik feri then elok smpai dekat atas kat kaunter masuk feri, mula cari purse, cari2 takde. (alamak, baru la teringat tertinggal dalam kereta, dekat handbrek plak tu, pastu ada duit letak tengah2 tu. Allah dalam hati ni tuhan saja yang tahu betapa risaunya keadaan keselamatan kereta, memandangkan jam dah pukul 7. interview pukul 8.18 tapi masih di butterworth.

Nak dijadikan cerita mula nekad nak jalan jauh2 turun semula utk ambil purse, dan duit, tapi mak sy cakap " adik, dah lewat ni, nanti nak naik semula tak sempat dah, lagipon dah lewat"

sy jadi serba salah risau kereta org pecahkan tingkap atau something.

tapi, memandangkan fikirkan masa interview, terpaksa berserah " Bismillahhitawakkal tuallah" hanya kepadamu aku berserah, dan hanya kpdMu aku bertawakkal.

Jadi saya nekad teruskan perjalanan, naik feri, sampai jeti, cari bas ke komtar, naik bas pulak (Bas rapid kena sediakan duit kecik), alamak mak pulak takde duit kecik, rm50 je ade, nak pergi tukar memang tak boleh dah sebab bas dah jalan, duduk atas bas tu mula la mintak tukar duit kecik dr org2 yang ada dalam bas tu.

Alhamdulilah, sorang hamba Allah ni die ada duit kecik, jadi dia beri tukarkan, then elok smpai komtar, nak bayar duit tambang tadi, driver bas tu cakap " Xpela dik, xpayah la, abg belanja."

Terima kasih. pertolongan Allah.

sampai je komtar, naik tingkat 47 bilik temuduga 2,

mulanya sy pergi kemaskan diri dlu, ibu sy bacakan surah di ubun2 sy dan mintak restu dari ibu sy.

then, sampai ke bilik temuduga, nampaknya takde sapa sapa lagi yang datang, saya yang pertama.

jadi, memandangkan masa saya datang urus setia masih belum datang, jadi penemuduga meminta temuduga dijalankan terus.

silakan Masuk calon pertama Nur...

Penemuda A(Lelaki) : lama awk dah tunggu? pukul berapa awk smpai?
sy : baru 10 min/20 min macam tu. saya sampai tadi pukul 8 pagi. (jam menunjukkan sekarang pukul 8.20)

Penemuduga A(Lelaki) : dalam surat sepatutnya awk hadir pukul berapa?
sy : sepatutnya saya hadir 8.18 pagi.


Penemuduga B(Perempuan) : Okay. Puan sila terangkan serba sedikit tentang diri Puan.
sy : terangkan tentang nama, asal, umur, lulusan, pengalaman, pekerjaan sekarang, sumbangan.

Penemuduga B(Perempuan) : boleh Puan terangkan serba sedikit tentang tugas Puan sekarang?
sy : sy terangkan semua tugas2 dan skop kerja saya.

Penemuduga B(Perempuan) : sudah berkahwin atau masih bujang?
sy : sy terangkan status sy sekarang.

Penemuduga A(Lelaki) : Okay, tadi awak ckp tugas awk ada melibatkan invois, adakah itu merupakan salah 1 tugas awk?
sy : sy terangkan tentang tugas tambahan yang perlu saya pertanggungjawabkan.

Penemuduga B(Perempuan) : Okay boleh awk terangkan Asas perakaunan yang di amalkan di Malaysia?
sy : sy terangkan tentang asas akruan 2015 yang menjadi asas perkaunan masa kini dan Asas Tunai sebagai asas perakaunan sebelum ini.

Penemuduga B(Perempuan) : Okay, boleh awak terangkan perbezaan Asas tunai dan Asas Akruan?
sy : sy terangkan tentang asas tunai dan asas akruan, dimana asas akruan lebih mengiktiraf aset, liabiliti.

Penemuduga A(Lelaki) : Silakan terangkan tugas jawatan temuduga awk sekarang
sy : sy terangkan tentang 6 desripsi tugas ptw yang terdapat di laman spa.

Penemuduga A(Lelaki) : Panjar ni ape?
sy : wang pendahuluan yang diberikan atas ketetapan dan syarat syarat yang ditetapkan dari masa ke semasa.

Penemuduga A(Lelaki) : Panjar ni wang pendahuluan je? ada berapa jenis?
sy : melalui sumber yang sy dapat, panjar ada 5 jenis, panjar gaji, panjar seperduabelas, Panjar unit & Panjar wang runcit, Panjar khas

Penemuduga A(Lelaki) : Okay, kalau sy jadi bomba, sy keluarkan duit saya dulu, kemudian saya claim, adakah dikira panjar? (soalan penyelesaian masalah ni)
sy : melalui pemahaman sy panjar ni wang pendahuluan, setiap jenis panjar akan terdapat perkataan wang pendahuluan, dimana merupakan fakta terhadap panjar, jadi bagi pendapat saya, bagi soalan encik itu tidak merujuk kepada panjar sebaliknya kepada tuntutan.

Penemuduga A(Lelaki) : apa pandangan awk jika awk diberi tugas yang lain berbanding tugas yang ditetapkan?
sy : Merujuk kepada tanggungjawab ptw adalah membantu pengurus/penyelia dlm urusan kewangan bagi melicinkan dan memudah sesuatu kerja berjalan dengan lancar, oleh yang demikian, saya yakin dengan tanggungjawab yang perlu saya jalankan mengikut arahan pengurus/penyelia saya.

Penemuduga B(Perempuan) : Okay, saya nak uji sedikit tentang Pengetahuan am Puan. Siapa Ketua Setiausaha Negara ?
sy : Tan Sri Dr.Ali Bin Hamsa 

Penemuduga B (Perempuan) : Okay. saya rasa ini adalah soalan terakhir bagi sy, apakah kelebihan SPA?
sy : sy terangkan tentang kelebihan dan kemudahan yang diberikan. tentang elaun, tentang kesihatan dll. disamping sy menambah supaya bakat yang terpendam dapat sy manfaatkan kepada masyarakat, bangsa dan negara.

Penemuduga A (Lelaki) : awk anak keberapa? berapa adik beradik?
sy : sy anak bongsu daripada 7 adik beradik.

Penemuduga A (Lelaki) : awk anak bongsu, selalunya anak bongsu ni memang susah mak ayah awk nak lepas, apa pendirian awk Jika awk di tempatkan di kawasan pendalaman dan jauh dari keluarga?
sy : Pendirian diri sy, sy menerima dimana sahaja sy ditempatkan kerana dimana saya ditempatkan untuk bekerja adalah merupakan tanggungjawab saya untuk melaksanakan dan mematuhi syarat yang ditetapkan dan keluarga saya juga sentiasa menyokong dalam urusan kerjaya saya dimana sahaja saya ditempatkan.

Penemuduga B (Perempuan) : Okay, ada apa apa soalan?
sy : adakah jawatan ini tetap atau kontrak?
Penemuduga B(Perempuan) : mengikut prosedur jawatan ini adalah tetap, tetapi bergantung kepada prosedur dari masa ke semasa.

Penemuduga : Okay baiklah. terima kasih kerana hadir temuduga ini dan selamat maju jaya. 
Sy : Terima kasih Tuan/Puan kerana berikan sy peluang untuk menemuduga. 


Done . Bismillahitawakkal Tuallah. sy dah usaha, dan sekarang cuma perlu berdoa dan bertawakkal.
saya ucapkan Selamat maju jaya kepada sahabat sahabat yang bakal temuduga pada masa yang berikutnya. 

Tidak akan ada kejayaan tanpa usaha. dan tidak akan ada kejayaan tanpa restu ibu bapa. dan tidak ada kejayaan melainkan pertolongan Allah swt.


"Sesungguhnya hanya kepada Allah swt aku berserah, dan hanya kepada Allah swt aku bertawakkal"


Tips Rohani (Bagi umat islam) 

Sebelum study

* Baca surah al qasas ayat 24 (untuk menghindar dr kekafiran)
*Solat hajat, Solat Taubat, bc Surah al waqiah sebanyaknya
*bc doakan penerang hati

Lepas study

*baca doa mohon kefahaman.


Sebelum masuk bilik temuduga untuk hilang gemuruh 

*selawat sebanyaknya
* surah al fatihah
* Allahulatifun bii'badihi yarzukumai ya sya' wahuwal aliyul azim


bagi yang memerlukan nota bentuk pdf dan nota ebook dan nota2 penting yang saya cari, insyaallah akan diupdate next post. bagi yang memerlukan dalam keadaan segera boleh leave email anda di ruang comment.









208 comments:

  1. Replies
    1. boleh, banyak sangat notanya, jadi admin belum sempat nak update. jadi, berikan email awk, nanti admin email kesemua nota okay :)

      Delete
    2. mizzladyfyda@gmail.com....tq...nerves khamis ni interview...ade da baca sikit2

      Delete
    3. oh yeke. by the way jangan nervous, teruskan usaha membaca :) okay later after work admin email fyda okay :)

      Important thing :

      banyakkan study tentang panjar sampai betol betol faham & akaun akruan 2015

      Delete
    4. assalamualaikum, boleh tolong kongsikan notanya. ni email saya ilyanisyaa95@gmail.com.my

      Delete
    5. boleh x kongsikan nota ni jgk...urgent!! boleh email ke mekfiza91@gmail.com

      Delete
  2. Assalamualaikum cik.. saya nk tnya... sekarang da bleh check keputusan temuduga pembantu tadbir.... saya nak tanya. nak tau kita calon simpanan atau lantikan tetap, bila check kat semakan mmg ada tulis ke anda calon simpanan? Terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam wbt. ya, bila keputusan telah dikeluarkan, kita akan mendapat keputusan seperti ini samada a, b atau c :

      a) Tahniah! Anda telah berjaya, Surat Lantikan akan dikeluarkan dari masa ke semasa.
      b) Dukacita di Maklumkan anda gagal dalam urusan ini.
      c) Tahniah! Anda telah dikategorikan sebagai calon simpanan.


      Okay, bila dapat salah 1 daripada keputusan di atas, bagi yang dapat keputusan A (Tunggu sehingga JPA call atau surat lantikan/untuk melapor sampai) , bagi yang mendapat keputusan B (Keputusan muktamad, tiada rayuan boleh dibuat) jika keputusannya C (semak di portal di bahagian profil di bahagian semakan dari masa ke semasa, jika dikategorikan sebagai calon simpanan, senarai ranking mungkin akan keluar selepas 2 ke 3 minggu selepas result keluar)

      :) selamat maju jaya

      Delete
    2. Boleh saya dapat kan copy nota . Pleaseee sitizaharah278@yahoo.cm.my

      Delete
  3. Tolong konsinkan nota2 nya boleh? Ini emailnya noor_hatiqah@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. @dzil dya zara maaf atas kesulitan yang dialami, actually page admin ada sedikit masalah berikutan terpadam dari memory di dalam phone, jadi admin tidak dapat online page ini sejak beberapa hari yang lalu.

      pasti sis dah lepas interview kan?

      kesulitan amatlah dikesali :(

      Delete
  4. Assalamualaikum... cik boleh x kongsikan nota2 cik.. sy nak buat panduan untuk temuduga sy nnt. ni emel sy : err.lina87@gmail.com . tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsslm wbt..

      maaf atas kesulitan yang dialami, actually page admin ada sedikit masalah berikutan terpadam dari memory di dalam phone, jadi admin tidak dapat online page ini sejak beberapa hari yang lalu.

      pasti sis dah lepas interview kan?

      kesulitan amatlah dikesali :(

      Delete
  5. Share note plz...elisyafiera@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Share note plz...elisyafiera@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pon nk jugak..boleh x emailkan ke miashahirah@gmail.com

      Delete
  7. Share note plz...elisyafiera@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nor saffia abu bakar, admin akan forwardkan nota2 pada sis as soon as possible :)

      Delete
    2. salam sis kalau boleh share kan note kepada saya... saya bakal iv bulan 12 ni... mungkin sedikit sebanyak dpt membantu... terima kasih.. email nurazura@utm.my

      Delete
  8. sy nak jgk note awak boleh.. tq..

    noorfarrehan89@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Sy nk jugak note awk boleh. Tq
    natashaazira@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Sy nak jugak note awk boleh. Tq
    natashaazira9@gmail.com

    ReplyDelete
  11. inbox nota cik ke email sy pinkyhaizam@gmail.com

    ReplyDelete
  12. miss mohon share nota ... email sy eeyda94@gmail.com
    thx :))

    ReplyDelete
  13. ms, mohon share nota ye. nursyahirahnabilahnoh@gmail.com terima kasih ms.

    ReplyDelete
  14. Sy nk jgk nota bole? Tq so much . famira91@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum...hai sis...boleh tak sy nak nota2 untuk PTW nie...mohon share nota ye..nie email sy nurizzatikhalid92@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum..sis..blh x sy nak note PTW? terima kasih:)

    nur_murnizarodzi89@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Assalammualaikum ms.. blh share ngan sy nota ptw ms?
    Ni email sy aelimajid@gmail.com
    Tq☺

    ReplyDelete
  18. Assalammualaikum ms.. blh share ngan sy nota ptw ms?
    Ni email sy aelimajid@gmail.com
    Tq☺

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum sis.. blh kongsi nota ptw dengan saya.. Ni email ainsyuhada15@gmail.com.. tq

    ReplyDelete
  20. Salam..boleh share nota x..sy nk tebiu besok lusa..mohdazriazis@gmail.com..tqsm

    ReplyDelete
  21. Salam.. Bole share nota tak? Terima kasih rian_azianti@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. Salam.. Bole share nota tak? Terima kasih rian_azianti@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum.kalau tak keberatan nak mintak kongsikn nota tu boleh?nuridatuldiana@gmail.com.
    Terima kasih

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum.kalau tak keberatan nak mintak kongsikn nota tu boleh?nuridatuldiana@gmail.com.
    Terima kasih

    ReplyDelete
  25. Assalam..sis kalau tak keberatan nak minta kongsi nota yang sis ada boleh? ni email sy rosnaniabdrazak@gmail.com..Terima kasih sis. Info2 yg sis kongsikan amat berguna utk sy hadapi temu duga jawatan ini.

    ReplyDelete
  26. salam sis. boleh share notes x? esok saya ada interview untuk jawatan ni. thankyouu. may Allah less you. email saya chocolatedevil43@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. Salam sis boleh kongsikan nota sis..nie email kami
    zuzi_lia90@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  28. Salam sis boleh kongsikan nota sis..nie email kami
    zuzi_lia90@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  29. assalamualaikum...
    boleh share note? terima kasih :)
    email: cokacoki2029@gmail.com

    ReplyDelete
  30. sy nak jugak nota cik boleh? email: sharulatikah_92@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  31. saya juga berminat, boleh cik share nota tersebut
    email: saerahbalkis94@gmail.com

    ReplyDelete
  32. bole forward nota bg sy x eikaothman90@gmail.com.. sy ad iv 20hb nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai zulaikha othman ! thanks for visit page cik nad. insyaallah malam ni admin send ye ;)

      Delete
    2. assalamualaikum..cik..sgt berminat dgn note cik..boleh sharekan note cik? nie email saya farahlianasaidon@gmail.com
      TQ in advance :)

      Delete
  33. bole forward nota bg sy eikaothman90@gmail.com.. sy ad iv 20hb nie

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum... Tq atas perkongsian ini. Kalau x keberatan boleh sy dptkan nota tu? Ni email sy norsafiyah.j@gmail.com

    Interview 20/6/16

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumslam, hai Nor Safiyah ! thanks for visit page cik nad. insyaallah malam ni admin send ye ;)

      Delete
  35. assalamualaikum...tq atas perkongsian awak...boleh saya dapatkan nota tersebut? ni email saya ladygirls07@gmail.com..
    terima kasih atas perkongsian ilmu..semoga Allah permudahkan urusan awak..

    ReplyDelete
  36. salam ...tq atas perkongsian ilmu..boleh saya dapatkan nota tersebut : Saya ada interview 21/7 ni ... ni email saya... shaizatul@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  37. Salam Cik, saya nak jugak nota.. Isnin ni interview.. Terima kasih sangat2.

    muhamadkhamsi@gmail.com

    ReplyDelete
  38. salam..trima ksih ats perkongsian ilmu..boleh saya dptkn jgk nota tu..ni email saya

    amyfadzmieyn@gmail.com

    ReplyDelete
  39. salam..trima ksih ats perkongsian ilmu..boleh saya dptkn jgk nota tu..ni email saya

    amyfadzmieyn@gmail.com

    ReplyDelete
  40. bole saya dptkn nota awk untuk nota tambahan.
    fiya_1402@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. assalamualaikum blh sy dapatkan nota2x penting awk. ini email sy buhyau12@gmail.com

    ReplyDelete
  42. As salam..bielh emel sy jga nota awk..utk add info..tq..naomicomeiii@gmail.com

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. Salan cik nad.sy sgt kagum dgn semangat awk.sy pon ingin minta nota awk boleh?ini alamat email sy..geminimei95@yahoo.com.jase awk tuhan yg ballas coz kongsi ilmu awk pd kami.

    ReplyDelete
  45. boleh saya dapatkan nota awak juga tak? saya ada interview isnin ni. terima kasih. emel normalazrina91@gmail.com

    ReplyDelete
  46. assalamualikum jika tidak keberatan boleh sy mendapatkan nota2 awak juga. kalau boleh ni email saya. siti.syuhadahramli@ymail.com

    ReplyDelete
  47. assalamualaikum sis. sy de interview jawatan w19 9/10/16. boleh sy dptkn tips atau nota. email sy azimryuki94@gmail.com

    ReplyDelete
  48. Sya nk nota puan leh x?sya interview mnggu dpn..urgent

    ReplyDelete
  49. sya nk nota puan leh x?urgent
    ni email sya muhammadnorsobri@gmail.com

    ReplyDelete
  50. assalamualaikum..cik, saya sgt berminat dgn note cik..boleh sharekan note cik?
    nie email saya farahlianasaidon@gmail.com
    TQ in advance :)

    ReplyDelete
  51. Salam. boleh emailkan nota-nota admin kpd saya? semoga Allah membalas jasa baik admin. amin. rozianarosli95@GMAIL.COM

    ReplyDelete
  52. Salam..sy pn nak nota2 admin bole x?? Smoga dgn pertolongn admin bole mmbnTu sy dan sy amat mghargainya.. liaashuya89@yahoo.com

    ReplyDelete
  53. Dik saya nk notes adik boleh?? Ni emel kak norliyanasapiyi@yahoo.com...makaseh

    ReplyDelete
  54. assalamualaikum... tq ats perkongsian ini,,kalau tak keberatan boleh sy dapatkan nota itu?ini email sy ainshafika51@gmail.com

    ReplyDelete
  55. assalam..tq sis ats perkongsian n nak nota sis bleh..ni emel
    ayuni.mustapa@gmail.com

    ReplyDelete
  56. assalamualaikum..kak, saya sgt berminat dgn note cik..boleh sharekan note cik?
    Ni email saya talib_amar94@yahoo.com
    tq ...

    ReplyDelete
  57. assalamualaikum..terima kasih atas peekongsiannya.boleh share nota pua..isnin saya ada iv..ni email saya
    firdayou8388@gmail.com

    ReplyDelete
  58. assalamualaikum..terima atas perkongsian kak..boleh tak share nota..sy iv minggu depan..terima kasih.. nie email sy.. norzahahazizan@gmail.com

    ReplyDelete
  59. assalamualaikum.. terima kasih dengan perkongsian penuh manfaat..boleh saya dapatkan nota puan? saya fresh grade..huhu .. najahah94@gmail.com

    ReplyDelete
  60. Assalamualaikum kak.. Boleh saya dptkn nota akk.. Sy nk buat rujukan untk iv,, ini email saya nurainulimran97@gmail.com
    Jasa baik akk amat sy hargai..

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum kak.. Boleh saya dptkn nota akk.. Sy nk buat rujukan untk iv,, ini email saya nurainulimran97@gmail.com
    Jasa baik akk amat sy hargai..

    ReplyDelete
  62. Assalamualaikum.. Boleh share nota? Semoga Allah dapat membalas jasa baik sis share nota utk rujukan sy masa interview sy 7/12/16 ni.. Email sy: anies_31@yahoo.com
    Jasa baik sis amat sy hargai.. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  63. assalamualaikum..boleh sy dptkn nota akk? ini email saya ohhanisa93@gmail.com...jasa baik akak amat dihargai

    ReplyDelete
  64. assalamualaikum..boleh sy dptkn nota akk? ini email saya ohhanisa93@gmail.com...jasa baik akak amat dihargai

    ReplyDelete
  65. asslamualaikum...maaf kak..bole x kongsikan nota akk sbgai rujukan saya? ini email sya farahwahidahabdhalim@gmail.com jasa baik akk amat di hargai

    ReplyDelete
  66. assalamualaikum akak, boleh emeilkn jugak nota2 pada sy.. ni emeil saya faizahsyakirah96@gmail.com

    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum.. Boleh tolong email nota2 dekat saya.. Ni email saya salwana1108@gmail.com.. Saya pun nak iv bulan 12 ni.. Saya mintak tlg sgt k.. Trima kasih..

    ReplyDelete
  68. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  69. Assalamualaikum,cik boleh x nk nota2 cik..ni email sye nurfatihah_ct@yahoo.com..trima kasih

    ReplyDelete
  70. Assalam,boleh tolong kongsikan nota cik..noraziyah93_c_ya@yahoo.com.Terima kasih.

    ReplyDelete
  71. Salam..tolong share nota tu kt sya skali bleh? Email saya donnyyenn96@gmail.com

    ReplyDelete
  72. Salam..tolong share nota tu kt sya skali bleh? Email saya donnyyenn96@gmail.com

    ReplyDelete
  73. sy nk juga ye.. jieha91@yahoo.com ..tksih atas prkngsian

    ReplyDelete
  74. Assalam. Saya amat berminat dengan nota saudari . Mohon jasa baik saudari untuk panjangkan nota tersebut ke emel :syazwanyismail@gmail.com
    . Terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  75. Assalam. Saya amat berminat dengan nota saudari . Mohon jasa baik saudari untuk panjangkan nota tersebut ke emel :syazwanyismail@gmail.com
    . Terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  76. Assalam.. Mohon jasa baik saudari sharekan nota pada saya knight_00792@yahoo.com jazakillah

    ReplyDelete
  77. Assalamualaikum hai sis, boleh Share nota2 sis dekat saya hasmira93@gmail.com,terima kasih atas perkongsian sis, sangat membantu,

    ReplyDelete
  78. Assalamualaikum hai sis, boleh Share nota2 sis dekat saya hasmira93@gmail.com,terima kasih atas perkongsian sis, sangat membantu,

    ReplyDelete
  79. Salam sis..mohon jasa baik sis share nota ke email sy xumiey_6@yahoo.com..
    Terima kasih sis.

    ReplyDelete
  80. Salam sis..mohon jasa baik sis share nota ke email sy xumiey_6@yahoo.com..
    Terima kasih sis.

    ReplyDelete
  81. Salam sis..boleh share nota2 sis ke email sy..fatinadira_94@yahoo.com..terima kasih :)

    ReplyDelete
  82. Salam sis.boleh share nota2 sis.saya perlukan untuk interview 18/4 ni..trima kasih
    Sitishahidah17@gmail.com.

    ReplyDelete
  83. Salam sis.boleh share nota2 sis.saya perlukan untuk interview 18/4 ni..trima kasih
    Sitishahidah17@gmail.com.

    ReplyDelete
  84. Assalamualaikum sis. Boleh share nota2 sis. Terima kasih
    nabilanatasya1995@yahoo.com

    ReplyDelete
  85. Assalam. Boleh ke saya minta nota dan seangkatn dengan nya berkaitan dengan temuduga ini dengan kadar segera?

    Ni email saya : fyqashahrul@gmail.com

    Terima kasih banyak-banyak.
    Semoga Allah permudahkan urusan Cik/Puan.
    Mohon doakan saya untuk ujian kelayakan Pembantu Tadbir Kewangan Gred W19 pada hari Jumaat ini.

    ReplyDelete
  86. salam sis.. boleh share nota ptw.. sy perlu kn utk iv 14.4.2017 ni.. tq
    anis_shumel@yahoo.com

    ReplyDelete
  87. as slm sis..boleh share kat nota ptw ? hasdiana_2009@yahoo.com

    ReplyDelete
  88. Assalamualaikum.. boleh share nota jugak tak sis? Ni email saya .nurulnatasya1997@gmail.com . Tq sis

    ReplyDelete
  89. Assalamualaikum sis..sye interview 17/4 lepas..sblm sye pergi interview tbace blog sis..
    alhamdulillah mmg penemuduga mnanyakn pasal panjar..nsib baik la sye dh study dr blog sis.

    ReplyDelete
  90. Assalam sis jumaat ni sya itw utk jwtn ni..noleh x sis share nota2 yg sis da buat..smoga dgn bantuan sis sy dpt serba sdikit ilmu..tq ni email sy..(wsyiepsz891@yahoo.com)

    ReplyDelete
  91. Assalam sis jumaat ni sya itw utk jwtn ni..noleh x sis share nota2 yg sis da buat..smoga dgn bantuan sis sy dpt serba sdikit ilmu..tq ni email sy..(wsyiepsz891@yahoo.com)

    ReplyDelete
  92. Assalamualaikum sis..
    Maaf mengganggu. If sis sudi, boleh x sis share nota2 sis berkenaan interview ni dgn sy ? Ni email saya , farhanazulkafli@gmail.com .. Terima kasih d^_^b

    ReplyDelete
  93. assalamualaikum sis, sye juga bjaye mndapat pggilan temuduga untuk pt w19,, jika tidak kberatan, boleh x sis share nota kpada saya,,ini emailnya shafina_shaharom@yahoo.com

    ReplyDelete
  94. salam sis. jika tidak keberatan, sy harap sis dapat berkongsi nota kpd sy juga.
    zaidah_miss94@yahoo.com

    ReplyDelete
  95. Terima kasih atas entry yang sangat berguna cik. Boleh tak saya dapatkan email nota PTW? Saya bakal menduduki interviewnya PTW nanti. Harap cik tidak keberatan membantu : . Terima Kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. email saya : nurzannah92@gmail.com . Terima Kasih cik

      Delete
  96. Assalamualaikum cik.. Sy juge m'dpt pggilan untk tmuduga... Sy juga mgikuti tips yg cik berikan di atas... Bole sy dpt kn nota ptw sebgai rjukan n persediaan sy untk ditemu duga... Email sy farahanimisa@yahoo.com.. Terima kasih..

    ReplyDelete
  97. Assalamualaikum Cik. Entry Cik sgt berguna untuk dijadikan rujukan. Boleh ke Cik kongsikan nota2 Cik ke alamat emel saya Elisza89@yahoo.com.. Terima Kasih kerana sudi berkongsi ilmu... Semoga urusan Cik sentiasa dipermudahkan.. ��

    ReplyDelete
  98. Sy pun nk nota...heee .... klau sis sudila lieyana.roshan191@yahoo.com

    ReplyDelete
  99. Salam cik. Sy pun dpt panggilan temuduga utk jawatan ni. Boleh kongsikan nota2 ke emel saya mhdsyafiq36@gmail.com .. Terima kasih

    ReplyDelete
  100. Assalamualaikum..boleh share nota juga tak sis? ni email saya capri_girlz93@yahoo.com .... terima kasih :-)

    ReplyDelete
  101. SALAM SIS,TERIMA KASIH ATS PERKONGSIAN INI, BOLEH SIS KONGSI NOTE2, INI EMAIL SY suhaizajaafarr@gmail.com....tq

    ReplyDelete
  102. Assalamualaikum. Sy pun nak inta share jugak. email; nuradinibahaharudin@gmail.com

    ReplyDelete
  103. salam cik..sy dapat panggilan temuduga jawatan ini juga..bleh share x.. ni emel noraidaw@yahoo.com

    ReplyDelete
  104. Assalamualaikum sis. Boleh kongsikan nota sis? Saya ada interview minggu depan.ni email saya norhasimajuki95@gmail.com

    ReplyDelete
  105. Salam cik. Boleh ke cik email nota cik di alamat email ini: faizsahirah@gmail

    ReplyDelete
  106. salam cik, boleh saya minta kebenaran dan jasa baik untuk dapatkan nota dan seangkatan dengannya? terima kasih banyak2. hanya Allah yg dapat balas..
    sitinadiah14@gmail.com

    ReplyDelete
  107. Salam Cik, boleh email nota cik pada saya untuk dijadikan rujukan. zawiahkhalil@gmail.com . Terima kasih.

    ReplyDelete
  108. Saya berbesar hati sekiranya saya jugak dpt nota cik..boleh cik emailkan ke alamat email saya.. miashahirah@gmail.com

    ReplyDelete
  109. Assalamualaikum. terima kasih atas perkongsian ilmu. Minta jasa baik cik utk kongsikan note boleh? �� haslinasaharudin@gmail.com

    ReplyDelete
  110. Cik terima kasih atas perkongsian.�� mintk jasa baik cik untuk kongsi nota cik boleh?�� anahazwani007@gmail.com

    ReplyDelete
  111. Assalammualaikum. Boleh cik kongsikan cik kongsikan nota cik kepada saya? khadijahmohdnoh95@gmail.com

    ReplyDelete
  112. Salam sis.. saya nak jgk nota.. harap sis blh kongsi dgn saya.
    sofiyyahzi@gmail.com

    ReplyDelete
  113. Assalamualaikum...
    Boleh kongsikan dengan saya juga..
    Sbb sy dijemput temuduga 20/11 ni..
    Email sy:mohdazhar5991@gmail.com

    ReplyDelete
  114. Assalamualaikum, mohon email saya juga pengalaman anda semua dan nota ringkas sis, ismaria_86@yahoo.com
    Sama lar saya dapat 20.11 ni temuduga

    ReplyDelete
  115. Assalamualaikum..minta jasa baik utk berkongsi kan nota dgn sy boleh?
    sitinorain_nawi@yahoo.com

    ReplyDelete
  116. Assalamualaikum, boleh kongsikan nota ringkas sis dengan saya?
    ainfarhanahamdan@gmail.com

    ReplyDelete
  117. Assalamualaikum..minta jasa baik utk berkongsi kan nota dgn sy boleh?
    nursyahiralukman@gmail.com

    ReplyDelete
  118. Assalamualaikum sis, mintak jasa sis share noye dgn saya boleh?
    Gmail : shuhadanssa95@gmail.com

    ReplyDelete
  119. salam sis boleh share notes x?
    ni email sy fairuzshafira95@gmail.com

    ReplyDelete
  120. Salam sis..diharap sis dapat share notes..tq
    Emel = syahirahashri03@gmail.com

    ReplyDelete
  121. Sis boleh share nota tak,sya iv isnin ni diybahyoung@gmail.com

    ReplyDelete
  122. Assalamualaikum. Boleh share nota2 awak ke email saya? denamuhsin@yahoo.com. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  123. Assalamualaikum
    Mohon share note2 tuan/puan ke email sy..azmilawi@yahoo.com
    Sy ad iv ahad ni..semoga ALLAH merahmati tuan/puan sentiasa..terima kasih

    ReplyDelete
  124. Assalamualikum... Sy ada iv 21hb nanti di SPA KL. Mohon share note syafiqa208@gmail.com. terima kasih.

    ReplyDelete
  125. assalamualaikum akak, boleh emeilkn jugak nota2 pada sy.. ni emeil saya
    azlienshahirah@gmail.com

    ReplyDelete
  126. assalamualaikum akak, boleh emeilkn jugak nota2 pada sy.. ni emeil saya
    azlienshahirah@gmail.com

    ReplyDelete
  127. Assalamualaikum..terima kasih sis share pengalaman i.view pt kew..semoga murah rezeki sis..kalau x keberatan,boleh dapatkan nota sis sbgi nota tambahan sy..terima kasih sis..email sy intanzafirah@gmail.com

    ReplyDelete
  128. ssalamualaikum..terima atas perkongsian kak..boleh tak share nota..sy iv minggu ni..terima kasih.. nie email sy.missdeqnurulain3@gmail.com

    ReplyDelete
  129. Assalamualaikum kak,teima kasih ats penerangan,kak boleh bagi dn shrae nota tambahn...ni email sy nurhidayahct99@gmail.com...hara sangat kak dpat share...

    ReplyDelete
  130. Assalamualaikum kak,teima kasih ats penerangan,kak boleh bagi dn shrae nota tambahn...ni email sy nurhidayahct99@gmail.com...hara sangat kak dpat share...

    ReplyDelete
  131. Assalam kak..boleh share ke saya note2 akak??ini Emel saya ea.. snurhafizah93@gmail.com

    ReplyDelete
  132. ASSALAMUALAIKUM ,

    Saya ada interview 21/2/2018 sebagai pembantu tadbir (kewangan) w19. jadi saya nak minyak asa baik awak boleh ke email kan note yang awak cakap tu . harap sangat awak reply. terima kasih. email saya aainaanabihah94@yahoo.com :)

    ReplyDelete
  133. Assalam..akak, boleh tak share nota2 yg akak stdy tu kt saya?
    nurfaraaini10041997@gmail.com

    ReplyDelete
  134. Miss boleh share nota awak kat email sy shahidah87@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
  135. Salam kak..boleh tak share kan nota akak..ni emel saya.. nurulhidayah1609@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
  136. salam kak, boleh tak share kan nota akak. ni email saya. nasyafify@gmail.com

    ReplyDelete
  137. Salam sis, saya ingin meminta nota daripada sis aimyshah87@gmail.com

    ReplyDelete
  138. salam sis. boleh share nota sis x?
    hntar kt (ainienur27@yahoo.com.my)
    thanks sis 😊

    ReplyDelete
  139. salam sis..blh share nota ni jgk..dck8088@gmail.com..tq sis..

    ReplyDelete
  140. Assalamualaikum..sis boleh share nota sis..
    email ke wanros@mofmgt.com.my
    Tq sis..

    ReplyDelete
  141. hi..boleh share note? audrea_sung@yahoo.com..terima kasih

    ReplyDelete
  142. Assalamualaikum..perkongsian yg menrik ..blh share nota pd sy ainshah_94@yahoo.com




    ReplyDelete
  143. Salam.. Boleh x sent email nota ke email sy eiz_yna17@yahoo.com

    ReplyDelete
  144. Assalamualaikum akak,,bleh share nota2 nih dgn sy tak?? Nih email sy,, nurliyanaakma@gmail.com,, tq akak..

    ReplyDelete
  145. Salam. Entry ini sangat membantu. Boleh send nota ke email sy @sunfloress93@gmail.com
    Thanks :)

    ReplyDelete
  146. Salam, boleh tolong share nota tak. Nie email sye. Norazalinafauzi@gmail.com.. Terima kasih.. ☺️

    ReplyDelete
  147. Boleh share nota ni kt saya ? badrulazwan86@gmail.com email saya ya . Terimak kasih

    ReplyDelete
  148. Salam boleh share nota tu ka? ni email sya amirahdalila8@gmail.com .. Terima kasih

    ReplyDelete
  149. salam..boleh share nota tu pada saya juga..
    nurfarahin16494@yahoo.com..trm ksh..

    ReplyDelete
  150. Salam admin. mohon share nota tu. ctramizahamira@gmail.com.Terima kasih semoga murah rezeki admin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nor ashikin MohammadOctober 28, 2018 at 5:18 PM

      Assalamualaikum..terima kasih kerana sudi share tip ini.kalau x keberatan boleh kongsi nota dengan sya.al maklumlah ibu anak 3 nak study ni payah sikit..sempat study dlm hp je.. ni alamat email sya. norashikin780@gmail.com terima kasih banyak2 admin..semoga dimurahkan rezeki

      Delete
  151. salam. boleh share nota tu x?
    nurshakinah2000@gmail.com
    terima kasih.

    ReplyDelete
  152. Assalammualaikum semua nama saya Wafi kalau boleh tolng sharekan nota dengan saya di ifaw_0803@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  153. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  154. assalammualaikum...mohon admin share nota untuk interview tu boleh?sbb saya ade interview nnt..ni email saya noraqilahahmad@yahoo.com

    ReplyDelete
  155. Assalamualaikum..Sis boleh share nota tak,ni email sy patlyn88@gmail.com

    ReplyDelete
  156. Terima atas perkongsian informasi ini

    ReplyDelete
  157. assalamualaikum.. mohon admin share nota untuk interview tu boleh.. saya ada interview nanti. email saya naimahkuin@gmail.com

    ReplyDelete
  158. Minta tips boleh? theina_92@live.com.my

    ReplyDelete
  159. Assalamualaikum, sis boleh share kn tips utk interview .saya tinggalkan email saya nurulsyafikah.ez@gmail.com ,terima kasih

    ReplyDelete
  160. Assalammualaikum sis..terima kasih atas tip dan soalannya..mohon nota untuk iv nya..semoga allah jua membalasnya.. ini email saya aiensyafzawawi90@gmail.com

    ReplyDelete
  161. salam.. boleh tak kalau saya nak nota tu if masih ada?

    ReplyDelete
  162. Assalamualaikum sis, boleh share noted yang sis dah dpt tu ??? terima kasih sbb share pengalaman sis dkat sini, bermanfaat sangat sis buat saya, semoga sis berjaya dunia akhirat :)sis boleh hantr noted dkt email saya, sekirannya sis ada kelapangan :) syasyadodoo@gmail.com thnyou sis , have a nice day :)

    ReplyDelete
  163. Assalamualaikum sis TQ untuk perkongsian, boleh tak kalau saya nak nota dari sis ni email saya afiqahmohdrahmat@gmail.com TQ again

    ReplyDelete

  164. Assalamualaikum... cik boleh x kongsikan nota2 cik.. sy nak buat panduan untuk temuduga sy nnt. ni email sy qalbihajar94@gmail.com ....tq

    ReplyDelete
  165. Assalamualaikum cik. Terima kasih atas perkongsiannya. Boleh tak cik kongsikan nota cik untuk rujukan saya nanti? Email saya zul.zulaikha23@gmail.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  166. Assalamualaikum cik.. terlebih dahulu terima kasib atas oeekongsiannya. Boleh tak cikkongsikan nota rujukan keoada saya nanti. Email saya milikkyte@ymail.com. tq.

    ReplyDelete
  167. Assalamualaikum... cik boleh x kongsikan nota2 cik.. sy nak buat panduan untuk temuduga sy 24/1/2019. ni email sy nuratifah963@gmail.com ....tq

    ReplyDelete
  168. Assalamualaikum cik.. Terima kasih atas perkongsian. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Boleh tak cik kongsikan nota rujukan kepada saya.. Email saya nur_intan96@yahoo.com .... Tq :)

    ReplyDelete
  169. Assalammualaikum terima kasih ats penerangan yg diberikn.. Bleh tak cik kongsi note rujukkan cik. Email sya dangayuahmadtajuddin92@gmail.com..tq cik

    ReplyDelete
  170. Assalammualaikum terima kasih ats penerangan yg diberikn.. Bleh tak cik kongsi note rujukkan cik. Email sya nurulnasuha1505@gmail.com. Terima Kasih Cik.

    ReplyDelete
  171. Assalamualaikum cik.. tq share pngalaman. Bole sy dptkan cik punya nota. Sedikit sbyak dpt jgk membantu nanti. T.kasih
    ainulmardiahasrul29@yahoo.com

    ReplyDelete
  172. Assalamualaikum cik.. Terima kasih atas perkongsian. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Boleh tak cik kongsikan nota rujukan kepada saya.. Email saya Azyliyana@yahoo.com .... Tq :)

    ReplyDelete
  173. Assalamualaikum cik.. Terima kasih atas perkongsian. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Boleh tak cik kongsikan nota rujukan kepada saya.. Email saya azyliyana@yahoo.com .... Tq :)

    ReplyDelete
  174. Assalamualaikum cik.. Terima kasih atas penerangan dan perkongsian diberikan.. Boleh tak cik kongsikan nota rujukan cik untuk saya. Email saya di radhiahdayana@gmail.com
    Terima kasih..

    ReplyDelete
  175. Assalamualaikum, terima kasih atas perkongsian ini. boleh share nota cik utk sy? email sy masyitaha19@gmail.com. terima kasih :)

    ReplyDelete
  176. Assalamualaikum, terima kasih atas perkongsian yang bermanfaat yang telah diberikan, boleh share nota cik utk saya? email saya hawa_halim95@yahoo.com . terima kasih :)

    ReplyDelete
  177. Assalamualaikum,terima kasih atas perkongsian yang bermanfaat.boleh share note ke email sy ladyright_port@yahoo.com

    sekian terima kasih

    ReplyDelete